22 სექ

მოკლევადიანი პროგრამა

ყასაბი

პროგრამის მიზანია მსმენელს შეასწავლოს ცხოველის (მსხვილფეხა რქოსანი პირუტყვი, ცხვარი, თხა, ღორი, ბოცვერი) ტანხორცის დანაწევრება, ხორცის ნახევარფაბრიკატების დამზადება უსაფრთხოების წესებისა და სანიტარულ-ჰიგიენური ნორმების დაცვით; ტანხორციდან ან რბილობიდან მსხვილ და წვრილნაჭრიან ნატურალური  ნახევარფაბრიკატების ამოჭრა; სანიტარულ-ჰიგიენური ნორმების დაცვით, დარბილებული ხორციდან დაკეპილი და საფანელიანი  ნახევარფაბრიკატების დამზადება; დამუშავებული  ხორცის შენახვა; გამოყენებულ ხელსაწყოების და ინვენტარის დასუფთავება, ნარჩენების მოვლა.

პროგრამაში ისწავლება:

  • ცხოველის (მსხვილფეხა რქოსანი პირუტყვი, ცხვარი, თხა, ღორი, ბოცვერი) ტანხორცის დანაწევრება
  • ხორცის დამუშავებისათვის საჭირო დანის კონფიგურაციისა და ზომის შერჩევა;
  • საკვებად ვარგისიანობაზე საეჭვო ხორცისთვის  დამახასიათებელ ნიშნების დახასიათება;
  • უსაფრთხოების წესებისა და სანიტარულ-ჰიგიენური ნორმების დაცვით  სხვადასხვა სახეობის ცხოველის ტანხორცის დანაწევრება მსხვილნაჭრიანი და წვრილნაჭრიანი ნახევარფაბრიკატების მისაღებად;
  • უსაფრთხოების წესებისა და სანიტარულ-ჰიგიენური ნორმების დაცვით, ჭრის ტანხორცს/ფეშხოს სხვადასხვა ხარისხის საბითუმო (მსხვილ) ნაჭრებად დაჭრა;
  • ხორცის ნახევარფაბრიკატების დამზადება - უსაფრთხოების წესებისა და სანიტარულ-ჰიგიენური ნორმების დაცვით ტანხორციდან ან რბილობიდან მსხვილ და წვრილნაჭრიან  ნატურალური  ნახევარფაბრიკატების ამოჭრა; 
  • სანიტარულ-ჰიგიენური ნორმების დაცვით, დარბილებული ხორციდან დაკეპილი და საფანელიანი  ნახევარფაბრიკატების დამზადება;
  • სანიტარულ-ჰიგიენური ნორმების, შენახვის პირობების  და  ვადების დაცვით,   დამუშავებული  ხორცის შენახვა;
  • პროცედურის დასრულების შემდგომ წესების დაცვით გამოყენებულ ხელსაწყოების და ინვენტარის დასუფთავება, ნარჩენების მოვლა.

პროგრამის სწავლებისას გამოიყენება თეორიული და პრაქტიკული სწავლების ფორმატი, პრაქტიკული უნარების გამომუშავებით, ადგილზე დასწრები

პროგრამაზე დაშვების წინაპირობა:

  • მინიმალური ასაკი 18 წელი;
  • ქალაქ თბილისში რეგისტრაცია;

 

პროგრამაზე მოხვედრის ეტაპები:

  • დოკუმენტაციის გადარჩევა;
  • გასაუბრება. 

სწავლების ვადა: 1 თვე

დასაქმების სფერო: დიდი და მცირე საზოგადოებრივი კვების ობიექტები (რესტორანი, კაფე, სწრაფი კვების ობიექტი და სხვ.), თვითდასაქმება